25966268
CSENDEPL
Aanmelding

Severní Čechy.info - aktuální informace o turistice, ubytování a službách

Obrazek

 

Židovský hřbitov v Turnově (Joodse begraafplaats)

Terug | > >

Sobotecká
Turnov, 511 01

Telefoon:+420 481 366 255
E-mail:info@turnov.cz
Web:www.infocentrum-turnov.cz
QR kód kontaktů pro Váš mobilní telefon
Bij de westelijke muur van de begraafplaats staat een huisje waar vroeger het lijkenhuis was en waar doodgravers woonden.

Vandaag de dag is er een expositie geplaatst die gewijd is aan de Joodse gemeenschap. De oudste grafstenen dateren uit de 17e eeuw, de jongste van de tijd kort na de Tweede Wereldoorlog.

De grafstenen staan in regelmatige rijen opgesteld in de richting van het westen naar het oosten en de inscripties zijn altijdaan de zuidelijke kant geschilderd. De inscripties op oudere grafstenen zijn slechts in het Hebreeuws, maar sinds de jaren veertig van de 19e eeuw zijn er ook inscripties in het Duits en aan het einde van de 19e en begin van de 20 eeuw zijn er zelfs inscripties in het Tsjechisch.

Ligging: Sobotecká straat, Turnov

De begraafplaats is het hele jaar geopend, behalve op Joodse feestdagen. De sleutels zijn beschikbaar in het Regionaal toeristisch informatiecentrum Turnov en tegen een borg verkrijgbaar. Begeleide rondleidingen door de bagraafplaats met een gids worden in de zomermaanden ´s dinsdags georganiseerd.

Gerelateerde artikelen

 
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2021
load
Afsluiten