26370361
CSENDEPL
Aanmelding

Severní Čechy.info - aktuální informace o turistice, ubytování a službách

Obrazek

 

Dvořákův festival (muziekfestival)

Terug | > >

Het traditionele Dvořákův festival van klassieke muziek is onder de oorspronkelijke benaming Dvořákův Turnov en Sychrov in het sprookjesachtige landschap van het Boheems Paradijs (Český ráj) ontstaan. Het festival wordt jaarlijks in juni, in de steden Turnov - Sychrov - Jičín - Mladá Boleslav gehouden.

Het festival is uniek qua geschiedenis (het wordt reeds meer dan 50 jaar gehouden), grootte, maar ook inhoudelijk. De bedoeling is om een nieuw perspectief op het werk van de componist Antonín Dvořák te bieden, zijn muziek ook op een geheel nieuwe manier te presenteren en als zodanig aan de liefhebbers van verschillende genres voor te stellen.

Tijdens de concerten wordt het werk van Antonín Dvořák in verschillende arrangementen en stijlen gepresenteerd waar de meester zelf van hield, bijvoorbeeld gospels, zwarte jazz, volksmuziek, de muziek van de Amerikaanse Indianen of spirituals. Dvořák heeft al die genres bewonderd en liet zich daardoor voor veel van zijn composities inspireren die als een tussenstap in de ontwikkeling van andere muziekgenres, zoals bijvoorbeeld jazz, beschouwd worden.


Info: www.ceskedotekyhudby.cz
LOGO DTS
LOGO DTS
 
 
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load
Afsluiten