26382606
CSENDEPL
Aanmelding

Severní Čechy.info - aktuální informace o turistice, ubytování a službách

Obrazek

 

Visserijregels in het Boheems Paradijs (Český ráj)

Terug | > >

Het Boheems Paradijs is dankzij de rivier Jizera en de talrijke vijvers en andere wateren ideaal voor het vissen. Het is echter noodzakelijk om zich aan de hieronder vermelde, van tevoren vastgestelde regels te houden.

*Vissen in de plaatselijke visgronden mogen leden van de Tsjechische Vissersbond die een geldige visvergunning en een geldige vergunning voor het vissen in de plaatselijke visgronden hebben.


* Vissen mogen ook toeristen en buitenlanders die een visvergunning en een vergunning voor de plaatselijke visgronden kopen.


* Een visvergunning (voor het bepaalde visgrond) kunnen ook buitenlanders kopen die een geldige visvergunning of een licentie van hun land van herkomst op het gemeentekantoor met uitgebreide bevoegdheden voorleggen.

*Beschikt een buitenlander over geen geldige visvergunning, kan deze verkregen worden door het afleggen van examens of d.m.v. een ander document van de Tsjechische Vissersbond (geldig voor de plaatselijke visgronden) op de locatie waar hij vroeger een visvergunning had.


* Visvergunningen worden uitgegeven door lokale kantoren van de Tsjechische Vissersbond die de plaatselijke visgronden beheren. Ook kunnen ze gekocht worden in sommige hengelsportzaken en op andere plaatsen.

*Buitenlanders en vissers die geen lid zijn van lokale afdelingen van de Tsjechische Vissersbond die de visgronden van het Boheems Paradijs beheert, kunnen ook de zogenaamde toeristische visvergunning kopen, namelijk voor de perioden van één, twee of drie gaden, één week, één maand of één jaar. Er zijn twee soorten visvergunningen: visvergunningen inclusief forellenvangst en visvergunningen exclusief forellenvangst.


*Op visgronden die bestemd zijn voor alle vissers van de Tsjechische Vissersbond en vissers van geheel Tsjechië zijn slechts vergunningen geldig die uitgegeven worden door de regionale vissersbonden of door de Raad van de Tsjechische Vissersbond.

ilustrační foto
ilustrační foto
 
 
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load
Afsluiten